vrijdag 8 september 2023

Eindelijk vakantie

De aangename ochtendzon schijnt over de camping, over de bomen en de daartussen opgestelde caravans en over het heuvelachtige beboste landschap. Campers zijn schaars, want het publiek is ouder en de toegevoegde waarde van een motorhome is nog niet tot deze groep doorgedrongen. Als zij de caravan vervangen, investeren zij liever in een exemplaar met een ruimere zithoek en vloerverwarming voor trips in eigen land, waar hittegolven als de huidige de uitzondering zijn en fris Hollands zomerweer de norm.


Langzaam aan
Het wekt alom verbazing dat iemand zo kort na een verhuizing uitgebreid op vakantie gaat. Ik heb echter de financiële middelen. Ook lijkt het mij goed voor het bonden met de nieuwe woning als die het vertrouwde eindpunt is van een lange afwezigheid.

Ik reis met mijn vrouw in comfortabele etappes. Autorijden is voor iemand met mijn trage hersens niet verantwoord, zodat het rijden op haar neerkomt en zij is ook de jongste niet meer. Op één dag van de Riviera naar huis jakkeren zoals we deden toen de kinderen nog jong waren, is nu een onvoorstelbare krachtsinspanning.

Reis vergeten
Al vermoeid van de verhuizing reden we naar een camping aan de schilderachtige Ourthe in de Ardennen, waar we de eerste ruzie kregen. De tweede reisdag kampeerden we op een heuvel aan de bronnen van de Maas om de volgende dag op te stomen naar een langwerpig veld ten zuiden van Lyon aan de Rhône. Het weer was hier mild, maar de Mistral woei krachtig.
De laatste etappe was intens. Onder een harde middagzon trokken we in lange files naar onze eindbestemming, een camping bij de Loupe, in het achterland van Nice. Na aankomst kregen we weer ruzie en sliepen verbitterd in. Bij het ontwaken waren we meteen klaar om de strijd te hervatten, maar de schoonheid van de ochtend zat in de weg.
“Het is hier wél mooi,” zei Angeline aarzelend.
“Kunnen we de heenreis niet vergeten,” stelde ik voor. “En dit als dag één beschouwen.”
Een moment fronste haar voorhoofd, tegenwerpingen vormden zich op haar lippen. Toen ontspande ze zich en knikte instemmend.

De eenvoudigste manier om te reageren is via facebook of michiel.nooren@outlook.com. Onder dit blog komt het reactieveld tevoorschijn als je klikt op Opmerkingen. Open op de klaplijst Reageer als en klik op Naam/URL. Voer je naam in en gebruik als URL: www.mn.nl. De reactie wordt dan gepubliceerd onder jouw naam

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten