vrijdag 21 juli 2023

Voor het eerst lang samen

Rotsen in een glasheldere zee, dat klinkt naar de Mediterranée, maar gaat over de Noordkust van Bretagne, waar ik met Angeline een paar dagen langs de kust wandelde. Het was onze eerste vakantie samen, zij zat nog op het gymnasium met andere meiden. Jongens werden niet toegelaten, want combinatie van de twee seksen leidde maar tot zedeloos gedrag.


Thuislozen
Het idee voor de kustwandeling was ontstaan in het “voddenraperskamp” in Tours, waar wij in een oud landhuis boeken en oude kleren verwerkten, die andere jongeren inzamelden. Toen al verscheurde ik antieke boeken en stopte ze als oud papier in kratten. Dan brachten ze nog iets op waarmee ex-bankier Abbé Pierre thuisloze Fransen kon helpen.

Liftend waren we in Tours gekomen, slapend in jeugdherbergen en reizend via secundaire wegen, zodat we er vijf dagen over deden.

Zeewater
Na een week begaven we ons per autostop naar Bretagne, waar we naar het strand gingen en begonnen te lopen. Als we bij een dorp kwamen kochten we stokbrood, kaas en een blik met een éénpansmaaltijd. ’s Avonds verzamelden we hout en stookten een vuurtje, waarop we het blik opwarmden. Al doende leerden we 1) dat het lastig is om droog hout te vinden op een strand 2) dat rook altijd naar je toe waait, waar je ook zit en dat 3) gekookt zeewater inderdaad zout afgeeft, maar ook een gore smaak. We hadden slaapzakken en een groot stuk plastic, dat was voldoende voor de nacht.

Arrestatie
Na vijf dagen ging het weer op huis aan. Bijna in Zeeuws-Vlaanderen werden we langs een  provinciale weg gearresteerd door de Belgische politie wegens onzedelijk gedrag. Na een paar uur werden we na een waarschuwing weer vrijgelaten. De volgende dag arriveerden we in Den Haag, waar we na het afscheid elk naar ons ouderlijk huis gingen.

De eenvoudigste manier om te reageren is via facebook of michiel.nooren@outlook.com. Onder dit blog komt het reactieveld tevoorschijn als je klikt op Opmerkingen. Klik de klaplijst achter Reageer als open en klik op Naam/URL. Voer je naam in en als URL: www.mn.nl. De reactie wordt dan gepubliceerd onder jouw naam 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten