vrijdag 2 december 2022

Lacherig naar de neuroloog

Angeline en ik gingen lacherig bij de neuroloog naar binnen. Wat konden we anders dan flauwe grappen maken? Dat ik een slopende hersenziekte heb, is zeker. Dat de aandoening na de nucleaire scan een naam zou krijgen, verandert niets aan de progressie en de ongeneeslijkheid, dat hadden de neurologen al duidelijk gemaakt. Een upside was er niet.


Onverwacht hard
Het is alsnog verbazend hoe hard de klap bij ons aankwam. De neuroloog zei dat ik het zeldzame Corticobasaal syndroom heb, wat betekent dat ik aftakel en binnen vijf tot tien jaar dood ben. In het laatste geval zal ik 81 zijn, volgens mijn vader de ideale leeftijd. Daarna worden steeds meer dingen  “bezwaarlijk”. Je kunt nog veel, maar alles wordt zo ingewikkeld dat er niets meer aan is. Papa is 99 geworden, dus hij was ervaringsdeskundige.  

Niet alleen
Toen ik tien jaar geleden darmkanker kreeg, zei de specialist: “Het vreemde is dat je nu anderen moet troosten”. Dat was toen waar en nu weer. Ziek zijn doe je niet alleen. Ik ben blij dat ik mijn ouders niet hoef op te beuren.

De simpelste manier om te reageren is via facebook of michiel.nooren@outlook.com. Onder dit blog komt het reactieveld tevoorschijn als je klikt op Opmerkingen. Klik de klaplijst achter Reageer als open en klik op Naam/URL. Voer je naam in en als URL: www.mn.nl. De reactie wordt dan onder jouw naam geplaatst 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten