vrijdag 16 juli 2021

Op avontuur met de sleurhut

Maandag gaan we op vakantie, met als bestemming het Ruhrgebied, in het bijzonder de door overstroming geteisterde stad Keulen. Dat leek tot vorige week een veilige bestemming. Corona was op de terugtocht en de regio was een toonbeeld van Duitse degelijkheid. Sindsdien steeg in Nederland de besmettingsgraad tot recordhoogte en verloren tientallen Duitsers het leven door verdrinking. Alsnog, we mogen Duitsland in en dat gaan we ook doen, al zal het reisplan waarschijnlijk moeten worden aangepast.


Rijdende Afrikaanders
We gaan met de caravan. Ooit was een rijdend huis symbool van vrijheid. Pipo de Clown had een woonwagen. De Amerikaanse pioniers trokken in huifkarren naar het dun bevolkte Wilde Westen om een nieuw leven op te bouwen. De Afrikaanders ontvluchtten de Engelse overheersing door hun werktuigen op een ossenkar te laden en het binnenland in te trekken. Die wagens, in een cirkel neergezet, boden ook bescherming tegen aanvallen van de Bantoes, die grote moeite hadden met de nieuwkomers.

De caravan mag de stoere bijnaam “sleurhut” hebben, maar hij staat bij velen voor tuttig reizen. Voor reiswagens met zithoek en douche en met hagelslag en pindakaas in de keukenkastjes. Mijn vrouw en ik keken elkaar dan ook twijfelend aan, toen een familielid de gezamenlijke aanschaf van een caravan ter sprake bracht. Uiteindelijk zeiden we ja, want de aankoop beloofde burgerlijke vrijheid, maar vrijheid evengoed.

Duitse blogger
Met de sleurhut naar Duitsland dus, drie blogs lang. Want ik blijf wekelijks posten, ik weet niet hoelang nog. Eerder dit jaar, toen Een kleine promotie gedrukt en te koop was, liep het aantal bloglezers terug en wilde ik stoppen. Om onbekende reden verdubbelde het aantal bezoeken sindsdien tot tachtig per keer, zodat ik besloot door te gaan. Het romanproject is tenslotte nog niet voltooid.      

De simpelste manier om te reageren is via facebook of michiel.nooren@outlook.com. Onder dit blog komt het reactieveld tevoorschijn als je klikt op Opmerkingen. Klik de klaplijst achter Reageer als open en klik op Naam/URL. Voer je naam in en als URL: www.mn.nl. Jouw naam komt dan in het reactieveld 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten