vrijdag 21 mei 2021

En toen stond deze blogger droog

Is het ongeduld om dit romanproject af te ronden? Of is het nu eenmaal zo dat je om de zoveel blogposts de pen niet meer op papier krijgt. Ik heb 247 stukjes geschreven naar aanleiding van het produceren en commercialiseren van Een kleine promotie. Gewoonlijk liggen de onderwerpen voor het oprapen en vult mijn hoofd zich tijdens een wandeling met zinnen. Vanochtend zat ik echter machteloos achter mijn pc: ik stond volkomen droog.



Vermetel vertrouwen
De laatste keren heb ik niet gewandeld, ik hoefde alleen de inhoud van mijn hoofd op papier te zetten. Vandaag wilde ik dat net zo doen en vervolgens mijn aandacht op andere zaken richten. Om vijf uur vanochtend werd ik wakker met het hele verhaaltje al in mijn hoofd. Tevreden zakte ik weer in vergetelheid, en het verhaaltje ook.

Na mijn dagelijkse fietsritje naar station Amsterdam Zuid zette ik me vol vertrouwen aan de keukentafel om de handel neer te pennen. Het enige wat echter kwam, waren gedachten over transgenders, want daarover had ik bij het ontbijt in de krant gelezen en de dag tevoren gesproken in de leesgroep. Op korte termijn over zo’n gecompliceerd onderwerp iets zinnigs te zeggen, leek me onmogelijk. Bovendien zat er al ergens een kant en klaar verhaal in mijn hoofd.    

Viral gaan
Het blog zou deze week gaan over de verkoop van mijn roman. Ik heb er 28 afgeleverd, wat meer is dan de meeste officieel uitgegeven boeken. De kopers zijn allemaal mensen uit mijn netwerk, dat ik nog niet helemaal gemobiliseerd heb. Er zijn nog genoeg mensen met wie ik een klik heb, om me in de buurt te brengen van de beoogde betaalde oplage van 50 boeken.
Volkomen uit mijn bol zou ik natuurlijk zijn, als ik nu viral ging. Onder bankmedewerkers, communicatiemensen, ouderen, of personeelsfunctionarissen die het ouderenbeleid uitstippelen. Genoeg groepen waarvoor Een kleine promotie naast vermaak ook herkenning en inzicht oplevert. Heel blij zou ik natuurlijk al zijn, wanneer ik een bestelling kreeg van iemand die ik helemaal niet ken. Die mijn boek of de rivierenuitgeverij op internet heeft gevonden en wil lezen of cadeau geven. Maar als 50 mensen met wie ik een klik heb elk 20,99 euro neertellen voor mijn verhaal en er plezier aan beleven, ben ik al dik tevreden.

De simpelste manier om te reageren is via facebook of michiel.nooren@outlook.com. Onder dit blog komt het reactieveld tevoorschijn als je klikt op Opmerkingen. Klik de klaplijst achter Reageer als open en klik op Naam/URL. Voer je naam in en als URL: www.mn.nl. Jouw naam komt dan in het reactieveld 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten