vrijdag 18 februari 2022

Commitment, daar gaat het om

De Navo zal een Russische aanval op Oekraïne alleen vergelden met strafmaatregelen. Mocht het Rode Leger doorstoten naar een lidstaat, dan is de commitment onbegrensd.
Een aanval op bijvoorbeeld Estland zal betekenen dat ook een ver land als Canada aan Moskou de oorlog verklaart. In Navo-verband zal het alle beschikbare middelen inzetten om Rusland uit Estland te verdrijven. “We gaan natuurlijk Estland niet tot het uiterste verdedigen,” verduidelijkte een hoge generaal. Hij bedoelde dat de Navo Rusland zelf zou aanvallen en militair op de knieën zou dwingen.


Huwelijk offeren
Bij de bepaling van je levensdoelen moet je net als de Navo kiezen tussen niveaus van commitment. Veel mensen willen schrijver worden. Beperken ze zich dan tot het opofferen van vrije tijd om een mooi boek te schrijven? Of gaan ze verder?

“Of je schrijft, of je hebt vrienden,” zegt men. De slopende ziekte van je beste vriend kan een rijke bron van inspiratie zijn. De mishandeling van je levenspartner door een ontsnapte tbs’er kan je in één stap tot een succesvol auteur maken. Maar je keuze voor dit onderwerp zal het einde van je vriendschap betekenen – of van je huwelijk.

Onbedoeld succes
Sommige mensen worden onbedoeld succesvol auteur, zoals de Britse premier Winston Churchill. Hij kreeg in 1953 de Nobelprijs voor literatuur voor zijn geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, een oorlog die hij zelf voerde. Een kleine groep is gedreven en zet alles opzij voor een boek. Een voorbeeld hiervan is Peter Buwalda (Bonita Avenue 2010), die zijn schrijverschap stelt boven zijn vriendin.
De meesten zijn als ik. Ze willen schrijver zijn én vrienden hebben. Als je je best doet, ben je dan een beetje succesvol. Enigszins als de Navo: ze doet een beetje haar best voor Oekraïne, zodat de Russen maar een beetje van het land inpikken.
 

De simpelste manier om te reageren is via facebook of michiel.nooren@outlook.com. Onder dit blog komt het reactieveld tevoorschijn als je klikt op Opmerkingen. Klik de klaplijst achter Reageer als open en klik op Naam/URL. Voer je naam in en als URL: www.mn.nl. Jouw naam komt dan in het reactieveld 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten