vrijdag 12 juli 2019

Brieven gepost en op blogverlof tot 1 november


De laatste hardcopy-manuscripten van Leven is niet mijn hobby zijn op weg naar de uitgevers en de ontspanning neemt bezit van me. Zeventien brieven met bijlage heb ik verzonden, meer geschikte uitgevers kon ik niet vinden. Ik heb de lijst van Schrijverspunt uitgevlooid en in de veel langere lijst van zelfstandige uitgevers gezocht op namen die iets beloofden. Beide lijsten noemen uitgevers die intussen gestopt zijn of geen manuscripten accepteren. Bovendien zijn zelfstandige uitgevers vaak gespecialiseerd op regio, spirituele richting of seksuele voorkeur. In die situatie blijven er verbazend weinig kandidaten over die meerwaarde beloven.
Horde genomen
Wat de uitslag van deze actie ook wordt, ik heb weer een horde genomen op de weg naar publicatie. De eerste was het besluit om het manuscript als voltooid te beschouwen. De lokroep van uitstel is moeilijk te weerstaan, maar dat is me gelukt. Vervolgens werd ik geconfronteerd met de onverschilligheid van de uitgeefwereld wat betreft debutanten. Het was ontmoedigend, maar ik heb doorgezet. Met een zekere tevredenheid kan ik dus op blogverlof gaan, tot vrijdag 1 november. Dan maak ik de balans op en formuleer Plan B.  

Sociaal schrijven

Ik dank Cécile Sanders (research) en Angeline Jansen (eindredactie) voor hun hulp bij dit blog. Hoewel ik ben begonnen om juridische redenen, is het gaandeweg een vaste plek geworden om problemen op te lossen en de juiste keuzes te maken. In tijden dat het schrijfproces dreigde vast te lopen, hield het blog me gaande. Het schrijven ervan en de reacties erop voorkwamen dat ik eenzaam bleef tobben en twijfelen. Uiteraard zijn de twee meeleesrondes in dit opzicht onmisbaar geweest. Ik dank de deelnemers van harte. Schrijven is zoveel leuker als je het samen doet.  
De simpelste manier om te reageren is via facebook of michiel.nooren@outlook.com. Onder dit blog komt het reactieveld tevoorschijn als je klikt op Opmerkingen. Klik de klaplijst achter Reageer als open en klik op Naam/URL. Voer je naam in en als URL: www.mn.nl. Jouw naam komt dan in het reactieveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten